Usluge

Pružamo usluge kompletnog stomatološkog programa, osobito na sprječavanju nastajanja karijesa, te time izbjegavanju nepotrebnog straha od naših usluga. U tu svrhu upotrebljavamo nove tehnologije i pratimo najnovija zbivanja i napretke u stomatologiji.

IMPLANTOLOGIJA

implantologija

Implantologija pruža rješenja za sve oblike bezubosti (od pomanjkanja jednog do nedostatka svih zubi) te predstavlja idealno rješenje za osobe nezadovoljne klasičnom zubnom protezom.

Od čega se sastoji zubni implantat

1. Zubni implantat
Titanski vijak koji se manjim, bezbolnim kirurškim zahvatom ugrađuje u čeljust. Uspješnost ovakve terapije kreće se od 95 do 100 posto, što je čini jednom od najsigurnijih i najtrajnijih terapija u dentalnoj medicini. Nakon srastanja s kosti implantat predstavlja zamjenski korijen zuba.
2. Protetska nadogradnja
Izrađena iz titana ili cirkona, služi kao poveznica između implantata s jedne te protetskog rada (mosta ili krunice) s druge strane.
3. Zub
Krunica ili most, izrađen od keramike, cirkona ili drugih estetskih dentalnih materijala, trajno se fiksira na protetsku nadogradnju.

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA

Upotrebom implantata čuvaju se dva susjedna zuba koja bi se, brušenjem i postavljanjem klasičnog zubnog mosta morala oštetiti. Također, implantat predstavlja kvalitetnije i dugoročnije rješenje u odnosu na klasični most.

MOSTOVI I PROTEZE NA ZUBNIM IMPLANTATIMA

Fiksni most

fiksni_most
Izradi fiksnog mosta prethodi temeljita analiza ukupne situacije te zadovoljavajuće stanje kosti. Nakon ispunjavanja postavljenih uvjeta, ugrađuje se šest implantata te se na njih fiksira most od 12 članova.

Ponekad je, za fiksne rekonstrukcije, moguće smanjiti broj implantata, a ponekad je potrebno posegnuti za dodatnim regeneracijama kosti i povećanjem broja implantata.

All-on-4

all_on_4

Pretpostavlja izradu fiksnog mosta kompletne čeljusti sidrenog na 4 implantata. Koncept je naročito je pogodan kod pacijenata koji u bočnim, stražnjim dijelovima čeljusti nemaju dovoljno kosti za klasičnu ugradnju implantata.

Ovim načinom moguće je, bez dodatnih postupaka koštane regeneracije, fiksno rehabilitirati situacije potpunih bezubosti.

All-on-4 dozvoljava izradu brzih fiksnih privremenih mostova, čime možete u jedan dan dobiti fiksne zube.

Hibridna proteza

hibridna_proteza

Fiksna rehabilitacija nije moguća u slučajevima kada je kost jako smanjena. U tom slučaju pacijentima izrađujemo hibridnu protezu, koja predstavlja temelj za ugradnju četiri implantata te izradu suprakonstrukcije za stabilizaciju proteze.

Ovakva proteza iznimno je čvrsta, stabilna i puno manja u odnosu na klasičnu mobilnu protezu.

Pokrovna proteza

pokrovna_proteza

U mnogim slučajevima potpune bezubosti donje čeljusti pacijenti ne mogu nositi klasičnu mobilnu protezu. Njima preporučujemo pokrovnu protezu: u prednji dio donje čeljusti ugrađujemo dva implantata na koje se postavljaju kopče čiji je glavni cilj stabiliziranje proteze i postizanje njene potpune funkcionalnosti.

Ugrađujemo C1 implantate svjetski poznatog proizvođača MIS

misc1-zubni-imlantati-300x141

PROTETIKA

Stomatološka protetika je grana stomatologije kojom nadomještamo izgubljene zube, estetski korigiramo postojece (veliki defekti zuba, nejednaki zubi…). Ukratko poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba, a samim tim poboljšavamo kvalitetu Vašeg života. Ne misleći pri tome samo na ljepotu nego i zdravlje.

 

MAKSILOFACIJALNA HIRURGIJA

  • Liječenje oboljenja viličnog zgloba
  • Liječenje prijeloma vilice i prijeloma zuba
  • Liječenje oboljenja pljuvačnih žlijezda
  • Liječenje oboljenja sinusa
  • Liječenje infekcije lica, vilica i vrata
  • Hirurško uklanjanje tumora, mladeža i drugih promijena na licu, vratu, usnoj šupljini i ostalim dijelovima tijela
  • Hirurške korekcije deformiteta vilica i zuba
  • Preprotetska hirurgija
  • Estetska hirurgija lica: korekcije kapaka, usana, ušiju, ožiljaka, aplikacija filera, i dr.

img_4893 img_4891 img_4889 img_4882 img_4880-edit img_4871 img_4862 img_4858 img_4849 img_4871 img_4846 img_4830 img_4839 img_4828